Att fuska sig till….

Att dopa sig är att fuska sig till ett bättre resultat. För dom allra flesta är det lika med avstängning. För somliga på livstid efter första gången.

Att filma sig till en fördel i fotboll borde vara minst lika felaktigt. Men där finns det en större ”acceptans”. Man kan verkligen fundera på hur det kan komma sig. Det tillhör spelet? Nä, det är bara en manlig bortförklaring. Så kan man på så vis skaffa sig en mer fördelaktig frispark när straffområdet. För inte är det lika vanligt att man filmar vid mittpunkten. Men visst, det händer det också.

Jag har alltid reagerat på när människor tillskansar sig en fördel på någon annans bekostnad. Att man kan med gott samvete sätta någon annan i en knepig situation bara för att vinna en egen fördel. När sitt eget habegär går före så att någon annan får träda åtsidan bara för att den egoistiske personen tar sig förmåner. Man ljuger eller drar på sanningen och så får man en fördel.

Troligen mår den som agerar så inte dåligt av det. Det är det tragiska med det hela. Den har tappat en viktigt hållning och värdering. Man har tappat ett viktigt råmärke i livet.

I dagens tidsanda har egot en ganska stor plats. Bara ”jaget” kommer först så är det något okej med det. När egot får gå före har vi problem. Visst ska vi tänka på oss själva men knappast på någon annans bekostnad.

Att fuska sig till egen fördel kan aldrig vara okej. Punkt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s