Att drömma sig bort….

Jag ska försöka ( bäst att lägga till detta lilla onödiga ord ”försöka”) vara ledig några dagar i början av nästa år. Ser fram emot det. Inte för att jag vill bort från jobbet. Jag trivs fortfarande så bra efter nu snart ett år i Jönköping. Nej, det handlar mer om att få till några dagar för att hämta lite kraft i vilan. 

Kom på mig själv att ligga och drömma mig bort. Hur vore det att åka till Zanzibar? Den sköna lilla ön utanför Tanzania. Eller en grekisk ö? New York? Kroatien?  Det finns nog många ställen man skulle må bra och vila ett tag. 

Att drömma sig bort är i sig en vila. Som om man är borta men ändå hemma på något sätt. Redan nu men ännu inte. En drömvärld som upplevs som verklig. Ett sådant tillstånd kan mycket väl ge en viss form av vila. Men kan givetvis inte ersätta verkligheten. 

Men det kan göra något gott inom oss. Det är inte så dumt. 

Kanske är det så att ur drömmar kan verklighet födas. Där föds längtan som driver oss till att vilja göra det vi vill se. 

Så kallas du för ”drömmare” så kan du vara stolt. Skäms inte. Mycket har börjat med en dröm. En inre bild som blir verklighet. Så dröm på du. Kanske blir din nästa dröm din verklighet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s