Visualisera din framtid

I går kväll var jag på en föreläsning av Torkild Sköld. En föreläsning om motivation till förändring och inspiration till att vilja förändras. 

Jag kan tycka att jag är rätt så förändringsbenägen. Att jag har lätt att ta utmaningar. Att jag tänker mer framtid än det som är historia. 

Torkild sa ungefär så här:

Visualisera ett år framåt ….. Skapa dig en bild längre fram, hur du vill att det ska bli eller se ut. En verklighetsbild som jag vill till blir inte tvingande utan man längtar dit.

Jag menar inte på något sätt att livet går ut på att jaga efter massa nytt och nya utmaningar. Men jag tror att vi kan komma långt med det vi vill och önskar genom att tänka som Torkild tänker. 

Att förändra något kan bli tungt när man hamnar i ett ”måste”. En drömbild kan istället frigöra energi. En inre bild drar dig framåt. 

Så vill du förändring? Har du behov av något nytt? Skapa då en inre bild som du vill gå mot. Då händer det något med dig. 

Och kom ihåg att det bara är du som bestämmer över dig själv. Fall inte i gropen som menar att det är någon annan som gör det. 

Vad drömmer du om? Vad vill du uppleva? Vart vill du med ditt liv? Vad vill du förändra? Skapa den bilden inom dig och låt dig föras dit. 

Lycka till!

2 svar till “Visualisera din framtid”

  1. Hej!
    Jag ville förändra eller kanske rent av förädla ett redan bra liv. Läste allt jag kom över, både känt och okänt. Letade bland filosofer och gurus, bland shamaner och vanligt folk. Så kom tillfället och jag tog det. Flyttade ut från stan, från min bekväma vardag till frisk luft och en klar sky. Det var sommar och smultronen kom först, sedan kom körsbären och skyn var fortfarande klar. Sedan kom hösten och med den vintern i släptåg. Skyn var nu grå och mulen. På andra sidan vattnet fanns den stad jag lämnat och min bekväma boning. Den kikare som var ämnad att utforska galaxen med, stod nu i riktning mot mitt gamla hem. Jag trodde att jag skulle kunna återskapa mig själv och allt det jag var delaktig i på ett nytt ställe, men istället rasade mitt liv in över mig. Så när jag nu talar om förändring så gör jag det med eftertanke. Och ord som utveckling är ju inte heller av naturen givet att det är av godo. Nu är mitt ”nya” hem sålt efter en vinter av trånad efter mitt gamla liv, men tyvärr har jag inte längre råd att köpa tillbaka mitt gamla hem, så det fick bli något enklare. Strax går flyttlasset och förändringens vindar blåser igen, men den här gången tillbaka till det som var. Och jag tänker framåt, en vecka, en månad, ett år och ser en spricka i skyn och en solstråle som bryter de tunga molnen. Jag ser matlagning, gym, arbete och en värmande hand, ja precis allt det som jag hade men ville förändra. Har jag lärt mig något av min vilja till förändring? Jo, att förändra lagom och förändra bara det som du är riktigt säker på att du vill förändra. Tycker jag att det var värt insikten? Nej absolut inte. För när du satt ingång förändring så finns det ofta ingen väg tillbaka. Men för all del, det finns också dåliga saker som man kan ta itu med. Men en generell idé om att förändra hela sitt liv låter i mina öron väl dramatiskt.

    1. Din insikt av att förändra lagom är väl inte så dumt. Typ att förändra steg för steg. Att förändra är inte enkelt. Jag vet. Jag har fått förändra mitt liv många gånger. Men när jag ser tillbaka så finns det något bra som kommer fram ur det. Smärtsamt? Ja, visst är det så ibland. Omtumlande? Ja, ofta. Men efter en tid så har jag sett att det varit nödvändigt. Lycka till med livet. Ta det steg för steg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s