En tanke för dagen – hamster

Jag har en förkärlek till att kolla extrapriser. Planerar inköp efter vad som erbjuds till ett lägre pris. Så att kolla ICAs app sker varje måndag. Finns det några bra priser så köper jag det om jag gillar produkten.

För några veckor sedan insåg jag att det inte bara har något gott med sig. Jag insåg att frysen hade rätt mycket mat att använda. Näst intill som en storfamilj. Att köpa storpack när man lever ett singelliv är kanske inte alltid det bästa. Jag började använda den mat jag hade. Insåg att det tog en rätt lång tid som jag bara behövde komplettera med potatisen och frukt och grönt.

Man har lätt att hamstra i livet. Köpa på sig mer än man behöver. Köpa saker man kan klara sig utan. Har mer saker än man använder.

Många av oss är små hamstrar.

Tänker man efter kan man använda dom pengarna man investerar i hamstringen till något bättre.

Som en liten filosofisk tanke som följer på det är följande –

Sverige har i jämförelse med andra länder väldigt många som lever singelliv. Har inte belägg för det men jag läste någonstans att vi har flest människor i jämförelse med den totala befolkningen. Ingen aning om det stämmer. Men ändå… Om man betänker det är det nästan orättvist dyrt att vara singel. Sökte hotellrum, att bo i singelrum är bara marginellt billigare än dubbelrum. Att köpa en resa till semesterparadiset blir rejält mycket dyrare än att åka två eller flera. Bara en lite tanke i all hast. Det är ju rätt orättvist kan jag tänka ….

Ett svar till “En tanke för dagen – hamster”

  1. Ha ha jag gör likadant! Varje måndag är det Ica appen som gäller. Fast jag är snålare än dig då. Jag handlar/kompletterar bara det jag behöver till det som redan finns. Och jag hittar på middagar därefter.
    Ha det så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s