En tanke för dagen – ”det går nog”

Jag har skrivit om Calle förut. Men gör det igen. Det Calle lärde mig är värt att notera och påminnas om och om igen.

Calle jobbade hos oss i Erikshjälpens butik i Örebro. Han var sjuk i cancer. När han låg inne på sjukhuset så spelade vi wordfeud med varandra. Ord som jag inte trodde fungerade la han. Hans filosofi var

Det går nog

Och uppenbarligen gjorde det det. Han tig poäng och vann.

Allt för ofta ger vi upp. Antingen vågar vi inte tro att det fungerar. Eller så intalar vi oss själva att det inte funkar. Vi testar inte för vi har kommit fram till att det inte går.

Calle hade många drömmar i livet. Livet hade gått hårt åt honom. Hans drömmar var att få ett jobb, gifta sig och få barn. Hans sjukdom skulle lätt kunna få vem som helst att säga att det inte skulle gå. Han skulle inte få något av detta. Men för Calle var det tvärs om. Hans filosofi var att ”det går nog”.

Kan du tänka dig, det gjorde det. Han träffade en underbar kvinna. Dom gifte sig. Dom fick ett barn. Han fick ett jobb hos oss. När hans sjukdom blev sämre så kunde han ändå se att hans dröm hade gått i uppfyllelse. Tyvärr blev inge Calle frisk. Sjukdomen vann. Men han hade hittat tron på Jesus vilket gav honom en framtidstro bortom döden. Så för honom funkade även då att ”det går nog”.

Vad har du i ditt liv som du behöver uttala samma ord över?

Våga tro, våga hoppas, våga satsa.

För vet du?

Det går nog

2 svar till “En tanke för dagen – ”det går nog””

  1. Så fint inlägg. Fick mig att tänka efter. Tänker nog ganska ofta Det går nog. Just nu vil jag byta karriär och satsa på mitt skrivande. Men det är ju det där med att våga ta steget. Att våga satsa på något helt nytt. Men en dag går det nog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s