När reklamen försvann…

När reklamen försvann blev det tomt i hallen.

För en tid sedan på satte jag en lapp på min dörr att jag inte vill ha reklam. Jag tänkte att den reklam jag vill ha får jag ändå via appar jag har. Tex Ica. Det har funkar jätte bra. Ingen reklam.

Nu slår det mig att det är väldigt tomt i hallen när jag kommer hem från jobbet. Inte massa papper på golvet som man kan läsa.

Men samtidigt inser jag vad massa papper man bär till återvinningen. Så mycket papper man får utan att ens öppna det för att läsa. Om man istället skickade allt detta via mail istället skulle vi kunna spara mycket av våra resurser i form av skog.

Alltså, det är väldigt mycket man vill berätta för oss att vi behöver. Det är lätt att bli sugen och tro att man inte kan vara utan det. Vi producerar massor av saker som vi ”behöver”. Efter ett tag inser vi att så var inte fallet.

Men det blir rätt tomt i hallen när reklamen inte kommer ner genom springan i dörren. För brev skickar vi ju väldigt sällan numera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s