Vilka hjältar det finns

Vilka hjältar det finns.

Dag efter dag så hör vi om bränderna. Folk riskerar sina liv för andras skull. Man är i områden som på mycket kort tid kan bli livsfarligt att vara i. Jag undrar om vi till fullo kan förstå hur farligt detta arbete är. Alla brandmän är hjältar.

Tänker på dykarna som räddade pojkarna ut ur grottan. Ett uppdrag som inte bara var att simma in och ut igen. Människor var beredda att riskera sina liv för andras skull.

Men många andra är också hjältar. Hjälte är i allmän betydelse en beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära. Men jag skulle vilja säga att det finns hjältar även där man inte benämner det som stordåd.

Det är dom som tex ordnar så att brandmännen får den hjälp dom behöver för att orka släcka bränderna. Dom som hjälper folk att fly bränderna. Alltså alla dom som skulle kunna säga ”det är inte min sak”. ”Varför ska jag…”. Dom som är beredda och kan hjälpa till helt frivilligt för att hjälpa någon annan.

När jag hör sådana berättelser känner jag hopp för vårt land. Det finns dom som bryr sig.

Jag kan se hjälten i den volontär som ger av sin tid för att skapa hjälp för någon som är utsatt. Jag möter dessa varje dag.

Tror säkert känner någon hjälte. Kanske du tom varit en hjälte för någon. Mina hjältar var det par som hittade mig i skogen den gången, i min ungdom, då jag hade voltat med bilen. Dom såg till att jag kom till sjukhuset.

Tack gode Gud för alla hjältar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s