Valtaktik – 14 dagar kvar till val.

Är det någon som räknat på hur mycket tid politiker lägger på att förklara vad dom andra partierna vill göra i sina tal än sina egna idéer?

När jag lyssnar på valdebatterna uppfattar jag det som att dom lägger mer fokus på andra partiers valfrågor än sina egna. Man pratar om ”allt dåligt” dom andra kommer att göra.

Likaså är allting så dåligt sista fyra åren. Vilken regering vi än har haft så tiden före valet kommer det. Allting har varit så dåligt. Sjukvården är så sjuk. Skolan så dålig. Äldreomsorgen likaså. Få står upp för att det faktiskt har varit mycket som varit bra. Vilken regering vi än ha haft. Tänk om vi mer fick höra att ”nu lyfter vi detta som varit så bra till ännu bättre. Så här vill vi göra”

Tänk om dom kunde tala mer om sig själva än andra. Då skulle det bli lättare att rösta den 9:e september.

Detta val är mer komplicerat än tidigare val tycker jag. Jag var rätt säker på hur jag skulle rösta för några dagar sedan. Men nu är inte det längre. Ändå vet jag att det är viktigare än någonsin att just rösta denna gång.

Alla har ju något jag inte vill ska hända. Alla har något jag ser skulle kunna vara bra för Sverige.

Det som förundrar mig mest är alla löften dom ger som dom faktiskt hade kunnat genomföra under dom sista 4 åren.

Valtaktiken som verkar gå ut på att göra ner dom andra partierna funkar i alla fall riktigt dåligt.

Nu har dom två viktiga veckor kvar att berätta för mig varför jag ska rösta på dom. För som sagt,jag tyckte jag säker på vart min röst skulle gå till…… men inte nu längre.

Som det känns nu så blir tänket att jag verkar välja bort för att sen få någon kvar att rösta på…. Det kanske visar på att partier har många svåra sidor. Att man väljer det som är minst dåligt. Jag skulle hellre vilja välja från ”andra hållet”. Där jag väljer något för att det är så mycket bättre än dom andra ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s