När trötthet sätter hjärnan i stand by-läge

Skulle tro att jag inte är ensam om att stänga av tvn på stand by-läge. Kanske inte det bästa miljövalet. Men smidigt. Bättre än att ha tvn på jämnt (🙈)

Igår kväll kändes det som att hjärnan ställde sig i stand-by-läge. Hade tänkt att göra lite saker. Dom bara inte blev av. Kändes som att det skulle ändå inte funka.

Huvudet liksom bara tyckte det var bra att bara stanna upp.

Tänker att en sådan vila nog inte är så dumt. Man liksom stänger av med fjärrkontrollen en stund. Det blir stilla och när man sen behöver komma igång så trycker man på startknappen igen.

Skulle tro att den funktionen skulle många som är på väg att bli utbrända uppskatta. Skulle vara en välkommen och välanvänd pryl.

Lite knepig känsla dock. Känslan av att hjärnan stänger ner på lågvarv en stund. Den är nöjd med att bara vara en stund.

En stund där man låter kropp och knopp vila är bra. Missa inte den förmånen. Det gör oss gott.

Ett svar till “När trötthet sätter hjärnan i stand by-läge”

  1. God fm kusin!
    Jag har ofta så p g a min hörsel nedsättning som jag fick i samband med min födelse.. Nu har jag lärt mig att leva med den. Men jag brottas med det hela mitt liv fram till 40 årsålder. Efter tre intensiva dagar är jag mentalt slut.. Det är error i min hjärna… Vila o vila o lugn dag så är jag på banan i.. Känner igen mig i allt det du skrev… Är nästan helt döv på hö öra.. Hör bara bas ljud.. Vänster öra är bättre tack o lov.. Men nu har jag hjälpmedel (hörapparater) som är så små de syns nästan inte.. Vill du veta mer är det bara att höra av sig.. Ta det lungt i dag! Marie Ekman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s