Ett gammalt verktyg…..

När jag var liten fick jag hjälpa min far att spackla. Det var ett av dom roliga jobben. Mycket roligare än att skruva ur skruv i plank eller dra ur spik.

Min far hade en spackelspade. Hade. För den har jag nu. 😊

Den är så väl använd. Älskar att jobba med den. Har aldrig hittat någon bättre att ersätta den med. Som sagt. Gammal men funkar perfekt.

Ibland tänker jag att vi har för lätt att rata gamla verktyg. Och då tänker jag bilden att verktyg är vi människor. Väl använda verktyg fungerar. Kanske till och med bättre ibland.

Tro nu inte att jag tänker att allt nytt är av ondo och inget bra. När jag idag använder mitt gamla väl beprövade verktyg använder jag inget gammalt spackel. Jag använder nytt spackel. Gammalt och nytt arbetar alltså tillsammans.

Kanske är det det som gör framgången. Att vi tillsammans, gammal och ung, nytänk och gammeltänk, skapar vi något som får betydelse för lång tid.

Min gamla spackelspade har rester kvar efter många års arbeten. Man bär med sig det man gjort genom alla tider. Lite färg och spackel sen många års arbeten. Så är det i livet också. Vi bär märken, rester av livets färg, som påminner oss om det vi skapat. Det ger det gamla verktyget dessa patina. En yta som åldrats vackert.

Var rädd om dom gamla verktygen. Men dom jobbar bäst med det nya materialet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s