När stänger Sverige ner….?

Nu tror jag inte att det kommer ske ……. eller? …….. Kommer vi att stänga ner Sverige?

Varje dag och nästan varje timme så kommer det nya berättelser om hur Corona sprider sig.

På ett sätt är redan vårt land stängt mer eller mindre. Även om affärer är öppna. Även om restauranger öppnar sina dörrar. För hur det än är så har folket valt att inte komma dit. Så då är det ju ändå som om det är stängt.

Man kan lugnt säga att vi alla behöver ta detta med stor respekt.

Kanske är det lättare för oss som på något sätt är i riskgruppen. Om någon trotsar restriktioner och hostar på oss kan det vara förödande. Den som har svårt att sätta sig in i det kan obetänkt raljera över den som faktiskt kan få sätta livet på spel. Så alla behöver respektfullt ta detta läge på fullt allvar.

Som det ser ut nu blir det inte bättre utan värre den närmaste tiden.

Sverige stänger inte helt ner. Men vi alla behöver på något sätt stänga ner. Men du som är frisk behövs mer än någonsin.

Blev så glad när jag fick ett meddelande på min Jobbmobil. Om våra medarbetare/volontärer har svårt att få till det där med att handla mat så skulle hon hjälp till. Fantastiskt gott att veta. Alla goda initiativ behövs nu. Det ger hopp och trygghet.

Är det något vi människor har inom oss är omsorg. Nu behöver vi ta fram det. I massor. Hjälpa varandra. Stötta. Uppmuntra.

Tänk hur det blir. Kunde vi ana detta för två veckor sedan? Tydligen inte. För nu är vi här. Förutsättningarna ändras hela tiden.

Ska man följa allt man hör? Absolut inte. Men man ska följa det myndigheterna säger. För dom har experterna. Dom har en större bild en vi. Dom har ingen vinst i att fara med osanning. Prislappen är för hög för det. Så dom följer vi. WWW.krishantering.se Där får du information som är bekräftad och sann.

Var rädd om dig!!

Min bön blir denna dag:

🙏 Herre , håll din hand över vårt land och vår jord. Hjälp alla som är drabbade. Rädda oss. Kom med hälsa över jorden. Visa din omsorg över oss. Ta särkilt hand om den som är rädd. Amen 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: