Vi avfrostas lite nu

Var ledig igår. Passade på att göra lite sådant man inte göra varje dag. Typ rätt sällan om jag ska vara ärlig. Jag avfrostade min frys i köket. Det var inte katastrof men jag hade lyckats att typ tömma det genom att använda det jag fryst in. (Det är ju rätt ofta det bara fylla på typ…..)

Har du tänkt på att hela vårt samhälle håller på att avfrostas? Jag tänker inte på att det har med våren att göra. Utan mer på att vi blir lite mer vänliga. Lite mer omsorgsfulla.

Jag tror att det dom som haft svårt att handla redan före Corona-tiden. Men nu upptäcker vi dom. Vi ser varandra mer. Vi, i många stycken, visar varandra mer omsorg.

En annans sak jag tänker på att klimatet ”avfrostas”. Ja, nu tänker jag inte på att isar smälter. Utan ”symboliskt”. Har du sett att smoggen är borta i många städer. Vattnet i Venedig är inte smutsigt utan det är klart. Det ena stället efter det andra visar på en bättre miljö. Wow. Nu behöver vi hitta vägen att försöka behålla det. Omöjligt? Kanske. Möjligt? Ja visst!!

Så mitt i allt elände finns det goda effekter att ta till vara på. Att fortsätta ha och visa omsorg. Att hitta alternativ till transport som sparar vår luft och planet. Vi klarar oss rätt bra att inte resa utomlands två gånger per år.

Kanske är det en tid att även avfrosta dåliga relationer. Ett bra läge att be om förlåtelse. Ge varandra en ny möjlighet. Så där du har en frostig relation – låt den värmas upp. Det är läge för islossning. Det är läge för god värme mellan er. Vänta inte på den andres initiativ. Ta det första steget du!!

För nu avfrostas mycket i vår tid. Låt dig drabbas av den positiva kraften.

Ps Kolla in vad Hanna skriver om att avfrosta. Så bra skrivet Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: