När man inte räcker till….

Tror du känt precis som jag. Mött samma känsla. Upplevt precis som jag. Insett, smärtsamt, att man inte räcker till.

Hur man än försöker. Hur man än tar i, så räcker man bara inte till. Viljan finns. Ambitionen finns. Intentionen och ambitionen är det inget fel på. Ändå räcker man inte till.

För hur man än tar i så finns det mer som väntar. Mer som ska göras. Mer som måste göras.

Man inser att mitt i allt så missar man något. Någon blir ledsen. Något tycker något. Någon anser att man borde allt … osv. Kanske missar man hela bilden. Att det finns två sidor på allt. Kanske till och med tre.

Hur viktigt är det då inte att landa en stund. Se sig tillbaka något. Ställa sig några frågor. Har jag gjort vad jag kunnat? Har jag försökt så gott jag kan just där och då? Att man kunnat gjort ännu lite till är säkert sant. Men var det tillräckligt bra nu? Fick vi gjort något ? (Även om det fanns ännu mer att göra?). Att man helt enkelt summerar läget. Utifrån förutsättningarna – har vi gjort så mycket vi kan?

Vi behöver verkligen landa i att det har varit gott nog. Vi bodde kanske inte ända fram. Men tillräckligt långt och tillräckligt bra.

Tänk vad lätt vi har att bara titta på det vi ser först. Och glömmer att se den större bilden. Kanske spände vi bågen lite för hårt. Kanske hade det faktiskt inte gjort så mycket till om ansträngde oss lite mer och jobbade lite mer över. Utan mer ser till att det faktiskt räckte till det man åstadkom.

Det är då jag tror att vi kommer att klara det på sikt. Vi kommer att hålla ihop det. Vi kommer att hålla ihop oss själva.

Så hjälp dig att slappna av. Hjälp dig att tro att du faktiskt räcker till. Även om du inte når upp till alla andras krav och förhoppningar.

För kanske är det allt för ofta är just en känsla. En känsla att man inte räcker till. Sina egna krav ställer till det. Vi behöver landa i att vi gör det faktiskt ganska bra. Att våga vara nöjd. För det var nog så att det du gjorde inte var så dumt faktiskt. Rätt okej om man tänker efter. Så vila i det när du har en känsla av att inte räcka till.

För om inget sagt det till dig på länge så säger jag det, till dig,…….

Du är bra du!! Du gör det så bra. Tack för att du finns. För det du gjorde gjorde ingen annan. Så tack. Stort tack. Tack för att du satsade så bra. Tack för att du engagerad dig så mycket. Tack för din uthållighet. Jag uppskattar att du gör det du gör. Så återigen STORT tack. 🙏🙏🙏🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: