Även blommor behöver vatten

Även blommor behöver vatten. En törstig blomma är inte mycket att beskåda. En slokande blomma ser verkligen vissen ut. Blommans behov är inte bara solljuset och värmen. Dess behov är också vattnet. När alla dessa behov fylls växer blomman. Den blommar och dess blad blir vackert gröna.

Även blomman behöver vatten.

Även……

Får nog erkänna att jag känner mig ibland som en blomma som saknar vattnet. Känslan av vissenhet och törst. Helt enkelt rätt torr. Jag tänker att det är inte bara blomman som behöver vatten. Så även jag. Ett livgivande vatten som gör att man känner livet pulsera.

Tror att jag inte är ensam om det. Tider av mycket utgivande gör att man blir uttorkade i själen. Bekymmer man möter gör behovet av livgivande vatten så mycket större.

Det är då man behöver ställa sig åt sidan ett tag för att få duscha i nåden en stund. Bibeln talar om ett inre källsprång. ”Den som tror på mig, ur hans inre ska strömmar av levande vatten flyta fram såsom det står skrivet.”” Johannes‬ ‭7:38‬ ‭Något av det kan jag känna att jag behöver då och då. Då det torra tar över.

Kanske kan du känna igen dig i denna känsla. En sak har jag lärt mig under livet. När denna torrhet infinner sig, då utgivandet dränerat kraften, orken tryter och huvudet känns som det vill stanna en stund, då finns det ett källsprång att närma sig. Ibland behövs det bara en kort stund i ”nådens dusch”. Andra gånger behöver man stå där en stund. Men en sak är säker, det finns vederkvickelse att få.

Jag ska nu ha några dagar av vila. Kallas semester. Man skulle kunna beskriva det istället ”en stund av nåd”. Att få möjlighet att ställa sig i nådens dusch och få ny kraft.

Jag vill påstå att även blommor behöver vatten. Så även jag. Livets innerliga vatten som ger ny växtkraft för morgondagen. ‬‬

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: