På en rastplats hinner vi ikapp oss själva…

På en rastplats efter vägen hinner vi ikapp oss själv

Ibland får vi inte ihop den ekvationen. För en rastplats sinkar oss ju på vår färd. Vi tappar viktiga minuter på vår framfart. Att ta sig från punkt A till B är oftast vårt stora mission. Nästan viktigare ibland än själva målet för resan. Att då stanna är bara onödig tid. Kanske känner du igen dig i den beskrivningen när du planerar din resa.

Men kanske det ändå är en av dom viktigaste platserna på resan. För det är där vi återhämtar oss. Blir pigga igen. Så blir färden mycket tryggare.

Livsresan har minst lika mycket behov av rastplatsen. Där vi kan återhämta oss. Släcka ”törsten”. Helt enkelt hämta ny kraft.

Men kanske mest ändå detta….

Det är på en rastplats efter vägen vi hinner ikapp oss själv….

Vi har ofta ett högt tempo. Mycket på agendan. Många bollar i luften. På väg till något hela tiden. Visionerna flödar. Det är som att vi rusar fram men hinner inte med själva. Vi inser det inte i farten. Kraven, både från andra och oss själva, förblindar oss.

Därför behöver vi rastplatsen efter vägen. Där vi hinner ikapp oss själva. Inte bara rusar direkt när vi gjort det utan låter oss vila en stund tillsammans med oss själva. Sen gå vidare.

Inför denna höst tror jag att behovet av rastplatsen kommer att vara avgörande. För ska vi orka igenom en höst med liknande situation som för vår och sommar kommer den att bli avgörande. Avgörande om vi inte ska gå i väggen. Avgörande för att inte tappa lusten och suget.

Se till att du kommer ifatt dig själv efter resan. Blir du för långt före dig själv kommer det att dränera dig så att du inte orkar.

Jag hade en god kollega och vän som lärde mig en sak. (Vän är han fortfarande) ”Pedher, du behöver återhämtningsstunder inplanerade i din almanacka.” Allt för ofta har jag slarvat med det. Denna höst måste det bli en del av allt jag prioriterar. Kanske så för dig också.

Såg ett citat från en ”okänd” som passar bra här: ”Om du inte väljer en dag för vila, så kommer din kropp välja åt dig”. Ligger något i det.

Ps Glöm inte bort att svänga på den rastplats som kommer efter vägen. Man vet inte när nästa kommer…Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: