Vad kommer vi få skörda efter Corona?

Vad kommer vi att få skörda efter Corona? Eller kanske är vi redan inne i den skördeperioden?

Läser i tidningen hur sjukvårdspersonal slår larm. Inte haft riktig semester. Sjukskrivningar, hård arbetspress mm mm. Vi ser hur många jobbat massor på sina jobb. Dom som permitterats var det inte så lätt för. Såg att andra slet medan dom var tvungna att vara hemma.

Jag ser ett mönster där vissa grupper har fått slita hårt och är idag oerhört slitna. Man har räddat företaget man jobbar på. Man har gjort det solidariskt men säkert också för att kunna behålla jobbet.

Inser att företagsledningar har säkert rådbråkat sig med sömnlösa nätter. När jag lyssnar omkring lite märker jag något återkommande. Man tycker att man saknar empati från dom som bestämmer. Man verkar inte förstå att man slitit i 7 månader. Så kommer hösten. Då kommer alla satsningar för att ta igen det man missat. Även om pandemin inte är över. Det gör att många upplever det som att man slår på den redan liggande.

Men vad får vi skörda nu?

Jag tror vi får skörda många sjukskrivningar. Allt för många kommer aldrig att komma tillbaka till ett vanligt liv igen. Man säger upp sig. Företag kommer stå inför en situation med många nya på företagen och som till en början kommer skapa kaos. För kontinuiteten saknas. Dom stabila som kunde.

Gnälligt? Ja kanske. Men det ligger något i det. Företagsledningar mfl har en gigantisk utmaning. Att rädda sin personal som troget stått där. Det är dom som ska lyfta företaget igen. Så man behöver vårda dom väl.

Men hanterar vi det väl kommer vi kunna skörda en fantastisk personal och medarbetare tror jag. Som kommer bli trogen. Kommer bära ansvar i framtiden.

Så idag upplever jag det att vi balanserar på en vågskål. Jag hoppas verkligen att vi väger över till det goda. Det är min bön och min längtan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: