Ryggsäcken – vad lägger du ner i din livsryggsäck?

Igår var jag i Equmeniakyrkan i Hökerum och predikade. Jag hade fått en rubrik jag kände att jag ville dela något omkring. Det var ”Ryggsäck”.

När jag var i Tanzania på en resa hade jag skaffat mig en ny och bättre ryggsäck. Man behövde ju ha med sig lite saker på utflykterna. Det kunde vara handsprit, ombyten, toapapper mm. Vädret var väldigt varmt så vatten var ju ett måste. Så var resan över. Jag rensade min ryggsäck. Längst ner i ryggan hittade jag ett par vinterhandskar. Jag hade alltså rest runt i varma Tanzania med ett par vinterhandskar. Lite kul kanske men ändå så onödigt.

Tänker att så kan det vara i livet. Vi bär runt på massa onödiga saker, händelser, minnen, upplevelser och sådant som gör mest ont inom oss.

Det finns en bibelvers som säger så här:

”Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila.”
‭‭Matteusevangeliet‬ ‭11:28‬ ‭B2000‬‬

Tänk att vi kan få lägga av det tunga, vad det än är, hos Gud. Gör det. Det är det bästa du kan göra. Släpp taget om dom.

Det finns så mycket vi kan bära på som gör vår livspackning så tung. Det kan vara yttre krav från vår omgivning. Inre krav från våra egna prestationskrav. Själsliga sår. Oförsonlighet. Misslyckanden. Sorg. Mm mm.

Allt detta kan vi få lägga av hos Gud. Så att vi kommer ut i frihet.

Istället kan vi fylla vår ”ryggsäck” med goda saker. Sådant som välsignar våra liv. Vad är det för goda saker du vill packa med dig? Du får gärna dela dina tankar om det med mig.

I morgon får du läsa om vad jag tänker att man kan packa ner i sin ryggsäck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: