Behöver jag verkligen….?

Har du skrivit din önskelista till jul ännu? Minns hur mina listor kunde se ut när jag var liten. Stackars mina föräldrar.

Satt och letade efter några saker jag skulle vilja köpa. Finns mycket att hitta. Samma sak till stor skillnad i priset. Tänk att samma pryl kan skilja 3-500 kronor på. Bara en sådan sak. Hur som helst. Köper man något köper man väl där det är billigats

Men där jag sitter och planerar köpet så slår det mig …….

Behöver jag verkligen denna sak….?

Det är ett konsumtionssamhälle vi lever i. Vi har ”väl aldrig haft det så bra som nu” typ. Vi har möjlighet att handla. Det finns så mycket att handla också. Inte bara i vår stad och land. Kan beställa från hela världen. Bara genom ett knapptryck.

Men man kan verkligen fundera på…… vad behöver vi? I ljuset av hur det ser ut utöver vår värld….. vad behöver vi egentligen?

Klart man vill unna sig något. Självklart. Men ibland undrar jag bara ….. till vad? Man kan ju börja att titta i sina förråd och garderober….. kanske är det rätt fullt där.

I början av pandemin upptäckte vi hur många som rensade i sina förråd. På jobbet blev vi överraskade av hur mycket saker som kom till vår gåvomottagning. Jag minns att jag tänkte att det kommer att märkas i oktober. Då måste ju det sina i inflödet. Men inte då. Det flödar in i massor fortfarande.

Handen på hjärtat…. vi behöver inte så mycket. Man klarar sig rätt bra med färre saker.

I ljuset av den helg vi har passerat påminns jag av sången…. Cornelis visa….

Du kan ingenting ta med dig dit du går
Nej du kan ingenting ta med dig dit du går
Du behöver inga penningar
När du vid porten står
Och du kan ingenting ta med dig dit du går

Kan vara värt att fundera på en extra sväng….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: