Adventskalender Lucka 22

Dan för dan före dopparedagen…

Dopparedagen – har du dopp i gryta på julbordet ? Minns att att vi hade det på julbordet förr. Men det var nog ingen som doppade brödet i grytan till slut. Nu tror jag nog att någon har kvar det. Men annars kanske vi får sluta med att köra ramsan …. ”dan före dan före dopparedagen ”.

Jag tänker mig att den stress som annars brukar infinna sig strax före jul inte infinner sig i år. För denna jul blir ju inte så ”stor”. Inte många runt julbordet. Inte många att planera efter. Utan julfrid kan verkligen få träda in.

Så jag tänker att vi behöver ställa in oss på rätt våglängd inför denna jul. Inte stressa upp sig för att det vanliga inte blir. Utan mer gilla läget och bara koppla av det. För nu kan vi mer fokusera på det enkla och på julens verkliga budskap.

Så bestäm dig redan nu att gilla läget. Gör allt enkelt för dig. Och vet, att det kommer med största sannolikhet, en ny jul nästa år

Som en förklaring: Att kalla julafton för dopparedagen (alt. dopparedan) kommer av en äldre sed att under julaftonsdagen doppa bröd i skinskspadet medan man gjorde de sista sysslorna på gården inför julfirandet på kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: