Adventskalender Lucka 24

Sista luckan. I min kalender den största. Den stora påsen lakrits ska öppnas. Den bästa av dom alla. Alla luckor är viktiga men det är som att denna sista är ändå den jag väntat på. Och kanske är det inte så konstigt.

En julkalender har ju som mål att räkna ner till den stora dagen. Julafton!! Och nu är den dagen här. Så denna sista lucka har ett viktigt budskap. Nu är dagen här.

I många av mina julkalendrar visste man vad som fanns bakom lucka 24. Det var Jesusbarnet. För det är ju honom det handlar om. Idag är nog det mindre vanligt. I min värld är det det viktigaste innehållet i den sista luckan. Hur mycket jag än gillar min lakritskalender.

Så när du ”öppnar” denna dag vill den säga dig något. ”Idag har en frälsare fötts till dig”. Jesus har fötts och kom och finns för dig. Kanske har det budskapet lite enklare att höras och upptäckas idag , detta år. Julens vanliga brus är lite tystare idag under denna pandemi. Så kanske kan vi lyssna lite mer åt ” detta håll ”.

Jesus var väntad. Profeterna hade förutsagt det många hundra år innan han kom. Idag är det du som är väntad av honom.

God Jul till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: