Att drömma sig bort…

I dessa tider är det inte lätt att vara ute och resa. Restriktionerna sätter liksom käppar i hjulen. Och det är ju å andra sidan troligen ett bra hinder. I dessa tider bör vi ju avhålla oss från onödiga resor.

Det finns dock ett annat sätt att resa. Igår blev jag påmind om olika resor jag gjort. Och en av dom avslutades på Zanzibar. Jag började påminna mig om resan. Minnesbild efter minnesbild kom upp. Både roliga eskapader men också mindre roliga händelser. Men det fina är att när man drömmer sig tillbaka minns man dom ljusa bilderna oftast starkare.

I tider som dessa kan det göra oss gott att drömma oss tillbaka. Till sådant som vi förr gjorde men inte kan göra för tillfället.

Vad har du för minnen du kan drömma dig tillbaka till?

Somliga menar att vi inte ska drömma. Vi ska finnas i verkliga nuet. Men kanske är det ett förhållningssätt som inte alltid håller.

I bibeln kan vi läsa om att Gud talar i drömmar. Jesu liv räddades när han var ett litet barn. I en dröm fick Josef klart för sig att han behövde fly med familjen. Om du sen söker sig igenom bibeln så finner du flera tillfällen för drömmen blir redskapet för Gud att tala.

Möjligen kanske vi kan se det som att då blir vi mottagliga. Vi har liksom sänkt garden.

Kanske är det så att Gud försökt tala till dig genom någon dröm. Fundera på det. Bed om att du ska fånar det tydligare. Så att du förstår. Kanske redan i natt får du en dröm från honom.

Så att drömma sig bort kanske inte är så fel alla gånger. En resa i drömmen kan upplevas som verklig. En bra resa i dessa tider.

Vill du se det jag drömmer mig tillbaka just nu hittar du det under ”meny” i min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: