Komfortzonen….

”Livet börjar utanför din komfortzon…”

Tittade på talkshowen som Carina Bergfeldt. Tarec Taylor citerar Lionel Richie som säger dessa ord. Livet börjar utanför din trygghetszon.

En rätt intressant tanke. Djupast sätt tror jag livets mening finns i ett annat plan. Men det ligger något i detta med komfortzon. Det är mycket som påverkar oss. Vi vill gärna inte lämna vår bekvämlighet.

Jag brukar säga på jobbet att vi ber och ”du som är bekväm med det får gärna vara med”. Bekväm med…. . Det finns mycket vi inte är bekväma med. Det gör oss osäkra. Eller att vi inte vill vara med om det. På ett sätt kan man tänka att det hämmar oss.

Vi har ofta en zon som är trygg för oss. Kommer vi utanför den så blir vi osäkra. Men Taylor säger ju precis tvärtom. Att kommer vi utanför den så är det just då livet börjar.

Fundera på det lite. Kan det ligga något i det? Mmmm kan det göra det?

För ligger det något i det så blir det rätt intressant.

Att då utmana sig att våga sig utanför sin trygghets- och komfortzon så kommer vi att leva upp. Vi kommer i en annan frihet. Kanske vi till och med hittar livet. Livet som lever och inte stängs in på något sätt.

Vad är din trygghetszon? Vågar du dig utanför den? Kanske är det din väg just nu. Den väg som kommer öppna livets underbara resa för just dig. Tänk vad du kommer att missa om du inte vågar detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s