Vägval – som förändrar utsikten

I livet gör man många vägval. Troligen flera om dagen vissa perioder. Andra tider dröjer det mellan vägkorsningarna i livet. Men livet går vidare hela tiden.

För någon dag sedan gjorde jag ett nytt vägval i livet. Ett vägval som ändrar utsikten. Jag kommer att byta ut Vätterstrandens utsikt till att komma närmare Mälaren. Jag får troligen inte den utsikten utanför mitt fönster. Men jag får Mälaren i närheten. Jag har sagt upp mig på mitt jobb och antagit en utmaning från Pingstkyrkan i Eskilstuna och bli butikschef i deras secondhandbutik. Så efter 5,5 år i Jönköping bär det tillbaka till Södermanland.

Uppbrott är inte alltid så lätt. Uppbrott kan ställa till det lite. Man gör människor ledsna. (Men andra kanske blir glada om man ska vara ärlig). Men till sist handlar det mycket om att vara på rätt plats i rätt tid.

Jag delade en bön med en vän för någon dag sedan. En bön jag ofta bett genom åren. En bön av tillit. En bön av förtröstan. En bön av att vara på en plats i lugn och ro tills jag vet något annat. Jag har bett ”Herre, här är jag. Sänd mig när tid är.” Alltså så länge du Herre vill ha mig på en plast är jag där. Väl rotad. Tills han säger något annat. Så har hela mitt liv varit. Jag har sett att det fungerar. Sett att det bär genom tider. Och nu var det tid.

Om vi vågar leva våra liv med den bönen har vi en god vägvisare. Hur än våra vägval då blir kan vi vara trygga i att vår Herre går med.

Så typ i Juni bär det av. Ska bli en spännande utmaning. Trygg i att jag inte är ensam

Ett svar till “Vägval – som förändrar utsikten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: