För somliga är denna dag en icke-dag

För somliga är denna en icke-dag. Inte mer än att det är en söndag som är omgiven av fler lediga dagar än vanligt. Att den ingår i påskledigheten.

Men för många på många platser på vår jord är det det dagen med stort D. Det är påskdagen. Den dag då Jesus står upp från det döda. Hade han inte gjort det hade kristendomen varit utdöd för länge sedan.

När Jesus , på korset, proklamerar att det är fullbordat så går det i uppfyllelse denna dag. Nu var det ett faktum. Han har stått upp från det döda. Det som förutsades genom profeterna många hundra år tidigare. Hade det inte skett hade det varit ute med kristendomen. Men detta bevisar dess äkthet.

Så den icke-dag för många blir för desto fler den största dagen i historien. Den dag vi firar. Vår tacksamhet flödar över. Denna dag är vår bärkraft. Han är den han sa sig vara.

När man kommer till graven och finner den tom hade det kunnat vara bevis nog. När man såg bindlarna ligga på hans plats.

Men han visade sig för sina lärjungar, sina vänner och fler än 500 personer samtidigt. Vilket ger oss tilliten till det.

Men i grunden handlar detta om tro och tillit. Det är det som bör genom tiderna. Upplevelsen av honom. Det är därför vi kan utropa denna dags segerhälsning.

Jesus är uppstånden! Ja, Han är sannerligen uppstånden!

Det är inte en icke-dag. Det är uppståndelsens dag. Halleluja!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: