När man går sönder ….

I lördags var jag ut på min 8:e löprunda för denna säsong. Sen i starten detta år. Men pandemin har, för mig, satt käppar i hjulet. Så gör jag min bästa kilometer på länge. Bästa tid. Bästa känsla. Och då händer det. Jag går sönder i vadmuskeln. Riktigt surt. Så nu blir det lugna promenader och cykel ett tag framöver.

Att gå sönder i en muskel är väl en sak. För somliga en ickefråga. För den som älskar att springa som motionsinslag nästan en katastrof. Nu kan jag ju välja andra former av träning tills det funkar igen.

Värre är att gå sönder i själen. Sådan sår är svårare att hantera. Kanske svårare att läka. Svårare att komma över. Svårare att hitta ett förhållningssätt till. En vadmuskeln kanske mest påminner om sin skada när man belastar den. En söndrad själ kan belasta oss hela tiden.

Psalm 23 har återkommit, som jag tror jag inte är ensam om, ofta till mig. Den andas mycket om Guds omsorg. För länge sedan skrev jag om den psalmen i flera avsnitt. Ja, det har nog blir rätt många bloggar om den får jag väl erkänna. Guds omsorg om trasiga själar är stor. Metoder och rehabiliteringsplaner med olika inriktningar i all ära, men jag tror att han är bäst på att möta och hjälpa trasiga själar.

En sångstrof rann upp i minnet. En textrad som lyder: ”Herren tar vård om dig”. Det är en verklighet. Det är en möjlighet. Det är hans kärlek till dig. Jag vill ge den till dig idag. Herren tar vård om dig. Om så det är en ytliga sorg du går igenom eller du gräver djupt i den söndriga själens djupa fåror. Gud vill och kan vårda dig.

[ 1 ]
Var ej bekymrad vad än som sker
Herren tar vård om dig
Han av sin trofasta kärlek ger
Herren tar vård om dig

[Refräng]
Herren tar vård om dig
Ingen som han hjälpa dig kan
Ja, han tar vård om dig
Herren tar vård om dig

[ 2 ]
Bördor som tynger
Han lyfter av
Herren tar vård om dig
Stormar han stillar på livets hav

[ 3 ]
Vad som än möter dig på din väg
Herren tar vård om dig
Allt honom barnsligt och öppet säg
Herren tar vård om dig

[ 4 ]
Allt du behöver Han skänker fritt
Herren tar vård om dig
Allt genom honom av nåd är ditt
Herren tar vård om dig

One Way Brother har sjungit in den o finns på Spotify. Eller varför inte lyssna till Gud har omsorg om dig från Minns du sången på SVT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: