I väntan på soffan får en stol duga

I väntan på något bättre….

När jag flyttade var det dags att låta den gamla soffan och fåtöljerna få bli återvinningsmaterial. Kanske säkert undrar någon varför inte en butikschef inom secondhand lämnar in dom i en en just secondhand. Svaret är mycket enkelt. Efter ca 20 år i tjänst hade dom gjort sitt. Helt enkelt dags för något annat.

I väntan på soffan så får det duga med en stol 🪑 Lite hårt att sitta på. Men den är ändå något att sitta på.

Gårkvällen var inte den finaste under sommaren. Regnigt. Kyligt. Någon kvällspromenad blev det inte. Sittande på en stol kanske inte är det raraste då. Men får man göra något bra av det. Man tänder ljus. Det är det bästa med kulna kvällar.

Det gör allt lite enklare. Lite bättre. Lite ljusare (!). För mig har ljuset ofta blivit den känslan.

Vad gör du för att göra tillvaron lite ljusare i väntan på något bättre mer efterlängtat ?

Mycket kan duga. Men faktum är ju att vi kan göra något i väntan på något bättre. För mig har tex olika resor betytt mycket. Promenader. Att ta bilder. Det har gjort det lite ljusare lite bättre.

Man kan välja att sitta kvar på en pinnstol eller så gör man något åt det, om du förstår hur jag tänker.

För dig som följer mig i min flytt till Eskilstuna så har flyttandet gått bra. Nu är det ca 10 kartonger kvar. Dom får jag ta tag i när möblerna kommit. Då får det bli tavlor mm. Idag söndag tänker jag vila från flyttande. I väntan på att äntligen få börja jobba efter semestern. Jag har nog haft min bästa semester sen många år. Så skön vila. Bra väder det mesta. Goda möten med vänner. Goda naturupplevelser. Varit i 8 landskap. Överraskande möten. Planerade möten. Fest. Fikastunder med goda vänner. Uppbrott. Välkomnande. Så underbar semester. Du kan ana att jag är så tacksam för det. Dom sista 1,5 åren har varit dom jobbigaste åren i mitt liv tror jag. Jobbat så hårt och så mycket. Att då få en ledighet som denna – så otroligt skönt. Semestern har varit långt mycket mer än att sitta på en pinnstol.

I väntan kan du göra något bra av det. Istället för att bara vänta. Då går tiden fortare att vänta. En jobbig väntan kan behövas distraheras. Gör det. I väntan på något bättre får det näst bästa duga ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: