Idag fyller jag 2 år som farfar

Idag fyller mitt barnbarn Folke 2 år. Den goe lille killen är redan 2 år. Wow. Tänk vad tiden går. Som en god vän skrev till mig för någon dag sedan. ”Alla barn är en Guds gåva. ”

Det måste ju innebära att jag fyller 2 år som farfar. Inte så illa det heller. Det är ju en fantastik lyx att få vara farfar.

Somliga menar att det är livets efterrätt. Jag tänker att det är lika högt värderat som huvudrätten på något sätt.

Men jag inser att det är bara nåd att få uppleva sådant. Hans start i livet var inte det enklaste. Men det har han tagit igen.

Jag tänker att det där med generationer är något vackert. Å ena sidan känns det så nära. Ändå innebära det en tidsaspekt som är lite längre. När man möts över 4 generationer känns det stort.

Jag tänker att livet är Guds gåva till oss. Vi kan inte ta det för givet på något sätt. Vi föds in i denna värld. Jag har alltid tänkt när jag haft förmånen att viga någon att barn är just en gåva. Får man den gåvan är det stort. Men det är ingen automatik i det. Att sen få leva ett liv är i sig också en gåva. Vi vet inget om morgondagen. Livet kan bli långt. Men också kort.

Vad är det jag vill komma till? Jo, ta vara på livets ”nu” För dess ”sen” vet vi inget om. Lev det med respekt och tacksamhet. Vi har fått nåden att leva det. Det är stort.

Min bön blir idag: Herre, tack för livets gåva du gett mig. Tack för nåden att jag fått leva. Hjälp mig att leva mitt liv med respekt och tacksamhet. Ber dig om hjälp att leva resten av mitt liv på ett sätt som stämmer överens med den tanke du hade om mig och mitt liv. Amen 🙏

Ps Till dig som följer min blogg via Facebook. Förr kunde man länka direkt till Facebook från bloggen. Det hindrar FB numera. Så därför får jag länka manuellt när jag får tid. Men du kan följa min blogg via www.pedherskoog.com om du vill. Så missar du inte mina uppdateringar även om inte fb visat det. Skriver typ varje dag 😊🙈. Lägger upp dom kl 6. Håll till godo om du vill. Ds

Ett svar till “Idag fyller jag 2 år som farfar”

  1. Grattis Pedher! Att som jag ha fått leva tillsammans med Gud i hela mitt liv har också varit en lycka. Det har hittills blivit 86 år. Hälsn Arne A.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: