”Jag kommer inte att lyckas”

”Jag kommer inte att lyckas”

Ibland möter jag det där någon säger om sig själv. ”Jag kommer inte att lyckas!” Det är som att man redan i förhand talat om hur det ska gå. Att hur man än gör så kommer det aldrig att gå. Och ju mer man säger det ju mer tror man själv på det. Så riskerar det att bli en egen profetia som blir sann.

Tänk om man istället vände på det. ”Jag kommer att lyckas!” Vad skulle då hända.

Den sanne pessimisten säger att det ”kommer aldrig fungera”. Jag bara undrar. Tänk om man skulle våga att testa. Tänk om det skulle bli så. Vad händer inom en om man intalar dig att man ska lyckas?

Jag tänker att vi behöver tala goda ord om oss själva. Vi behöver tala tro till oss. Hur än det till synes är.

”Jag kommer att få ett jobb igen” ”Jag kommer kunna göra det jag gjorde förr innan jag gick in i väggen”. vad mer behöver du säga till dig. Säg det så att du hör din egen röst säga det. Säg ”Jag kommer att lyckas”. Och du har tagit det första steget till framgång. Kanske behövs det några steg till, kanske många, men du är på väg åt rätt håll.

Det finns en Gud som tror på dig. Han vet vem du är. Han vet vad du kan. Han vet varför det just nu inte riktigt funkar. Men han vet möjligheten framåt. Han tror helt enkelt på dig.

Jag brukar ha en devis. ”Om du tror så tror jag”. Det är som att Gud säger till oss att han tror på oss. Så då kan vi väl ha samma devis i detta. Om han tror så tror vi.

Våga släpp den pessimistiska tanken. Våga anta utmaningen. Säg ”Jag kommer att lyckas!” Och där föds något nytt inom dig. Du kommer att lyckas.

Humlan kan visst inte flyga sägs det. Men säg inget till den. Låt den tro att den kan. Annars störtar han. 😅

Humlan 🐝 är ett bra exempel. Den säger nog ”Jag kan lyckas att flyga” så flyger den fast man menar att det kan den inte. Men humlan flyger ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: