Det finns hopp

I januari kommer det att vara en speciell händelse i Eskilstuna. Då blir det en kampanjhelg under rubriken ”Det finns hopp” med Sebastian Stakset.

Under nästa helg firar vi Alla Helgonahelgen. En helg som minns dom som gått före. Som vi säger. Alltså dött, gått ur denna tid. I motsats till halloween som bygger mycket på att skrämmas ger denna helg hopp. Hopp om ett liv efter detta.

Många gånger kan vi längta efter att få leva i ett hopp. Då hopplösheten griper tag om oss. Vi misströstar så lätt.

Ibland kanske vi mer hoppas att det finns ett hopp. För vi har liksom svårt att se hoppet. Våga sätta vår tillit till det.

Romarbrevet 4:18
”Där hoppet var ute hoppades han ändå och trodde och blev så far till många folk, som det var sagt: Så ska din avkomma bli.”

Abraham och Sara får ett löfte om att som skulle få ett barn och att Abraham skulle bli far till många folk. Men dom kunde inte bli med barn. Det är detta som beskrivs. Dom hoppades fast hoppet inte fanns.

Jag skulle vilja uppmuntra dig till att göra detsamma. Hoppas fast du har svårt att hoppas. Hoppas även där du tycker dig se att hoppet är ute.

Hoppet inför evigheten vill uppmuntrande att det finns något att se fram emot. Döden är inte slutet. Det är början på något annat. Där vi kan tycka det är omöjligt är Gud den som ser möjligheten och är möjligheten. Där vi är beredda att ge upp är Gud den som skapar vägen vidare.

”Där allt hopp var ute hoppades han ändå och det blev så”

Sluta inte att hoppas. Det finns hopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: