Förtroende – värt sin vikt i guld

Förtroende är något viktigt. Inte bara ibland. Utan något som behöver stå sig över tid. Man menar att det tar tid att bygga upp ett förtroende men det kan raseras på nolltid.

Förtroende – att ha förtroende för någon är något stort. Troligen växte det fram med tiden. Genom uthållighet. Trofasthet. Man har visat sig att man inte bara gör något för stundens ingivelse. Man är heller ingen vindflöjel. Man står fast.

Den man har förtroende för kan man tryggt anförtro sig till. Man vet att det stannar där. Man vet att man inte blir nedgjord. Man blir inte förd bakom ljuset. Man vet att den man har förtroende för kan man liten på till 110%.

Förtroende – värt sin vikt i guld

Man brukar tala om förtroendekapital. Att en person eller organisation har byggt upp ett förtroendekapital. Man litar helt enkelt på dom. Kanske den bästa investering man kan göra.

Hur bygger du upp ditt förtroendekapital? Har du den uthållighet som krävs? Hur bevarar du som förtroenden du får?

Ytterst tänker jag att förtroende är nåd. Djupast sett kan jag tänka att man kan inte förtjäna det på något sätt. Det är nåd. Lite motsägelsefullt, jag inser det. Men jag tänker att förtroende är så oerhört värdefullt. Så det räcker inte bara till med att bara bygga upp det genom att vara trofast lojal och står fast. Utan det behövs också att någon visar oss nåd att ge detta att ha förtroende för oss. Vilket alltid visat sig vara en ynnest att få ta emot.

Förtroende är således ett val – man kan välja att lita på någon, eller att inte göra det. Välj med omsorg vem du ger ditt förtroende till. Lev på ett sätt som skapar förtroende. Det kan visa sig komma tider då det kommer visa sig var det mest värdefulla du har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: