Gud går aldrig förbi dig

Igår kväll var jag på en samling i kyrkan. Karoline sjöng sången ”Han går aldrig förbi dig.” Av Michael Johnson. Känner att jag vill dela den idag. Texten är så stark på något vis. Du kan vara ensam, modlös, du kanske kämpar dig trött. När du läser texten så kanske känner du igen dig på något sätt.

Det finns några strofer som berör mig lite extra: ”Om du inte får falla i Jesu armar, i vems armar ska du då falla i?” Eller ”Om du inte finner ro i Jesu armar, i vems armar ska du då finna ro?” Och ”Om du inte kan bli hel i Jesu armar, i vems armar kan du då bli hel?” Om vi inte har Jesus, vem skulle vinst gå till? Jag är så tacksam att jag har en tro på en Gud som har omsorg om mig. I hans armar kan jag få fall. Dom är starka nog att bära mig. Och dig. Och alla andra.

Läs texten. Du finner sången på Spotify om du vill lyssna till den. Eller på Youtube.

Här får du texten. Låt den sjunka in hos dig idag.

Vers 1 Jag ser hur du ensam och modlös satt dig ner, i en kamp du inte orkar kämpa mer Om du inte får falla i Jesu armar, i vems armar ska du då falla i?

Vers 2 Din väg har känts lång och i stormarnas land har du famlat efter en skyddande hand. Om du inte finner ro i Jesu armar, i vems armar ska du då finna ro?

Refräng Han går aldrig förbi dig, Han vill förevigt vara din! Han går aldrig förbi dig, Han vill förevigt vara din!

Vers 3 En smärta som bränner sönder din kropp, i din svaghet ser du inget hopp. Om du inte kan bli hel i Jesu armar, i vems armar kan du då bli hel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: