Slänga ut julen

Vad har du för traditioner med julen? Lyssnade på en som berättade på radion att han slängde ut julen redan nu. Bara någon dag efter julafton. För somliga är det väldigt tidigt. Man ska ju vänta till tjugondag Knut. Minst. En granne till mina föräldrar hade sin adventsljusstake i fönstret under flera år. Det kan ju vara att ta i tänker jag.

Min jul blir enkel att slänga ut. Ingen gran och typ inget av julpynt. Sån är jag.

Det går väl an om det bara är julens attribut som slängs ut. Men om julens budskap slängs ut är det värre.

Kanske är det bara vid jul många reflekterar över Jesus. Men tänk om du och jag kunde ha julstämning året om. Stämning i den bemärkelsen att Jesus får vara det centrala livet året om. Det var ju så det var tänkt. Jesus var inte en gåva för bara några få dagar. Det var en gåva för året runt. För alltid. Är nog den ända gåvan som sträcker sig över evighet vad jag vet.

Det gör att vi skulle kunna bestämma oss för att öppna Jesus-luckan varje dag 2022. Vad säger du om det? 365 dagar med Jesus. Klart mycket mer och bättre än bara på julafton. Undrar om det finns en sådan bok eller ”kalender” med Jesus-ord. Det måste jag leta efter. Hittar du någon får du gärna tipsa mig om det.

För är det något vi behöver, vårt land behöver liksom hela vår jord så är det mer Jesus. Det kommer att välsigna varje dag sett år vi har framför oss.

2 svar till “Slänga ut julen”

  1. Bibelkalender : bibelcitat varje dag av Gabriel Külen (7 röster) | Läs 2 recensioner SPIRAL Svenska, 2020-12-01 269 Spara som favorit Skickas inom 3-6 vardagar. Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner. Bibelkalender som har över 20 000 följare på sociala media @bibelkalender. Denna kalender är en evighetskalender med ett bibelcitat för varje dag. Kalendern kan användas år efter år och är perfekt för hemmet eller kontoret.

    Såld i över 6000 exemplar. Nu med en ny utgåva med över 100 uppdaterade citat.

    Genom att köpa vår bibelkalender så bidrar du till välgörenhet. Just nu till de drabbade i Syrien och Irak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: