Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 14

Som bekräftade… 14:3. Detta är något jag längtar mer och mer till. Att Gud bekräftar med under och tecken. Att det händer nu – helt klart. Men jag längtar efter mer. Hur gör du?

Hade tro för… 14:9. Stanna inför det en stund. Hade tro så att han kunde bli frisk. Idag behöver vi mer av detta. Men beror det på storleken av tro. Nej. Det beror mer på åt vilket håll tron riktar sig. Tilliten till Gud. Tänker på att vi behöver ett klimat i vår gudstjänst där tro och tillit växer fram. Det öppnar dörren till under och tecken. Guds vidrörelse bland folket.

Missförstå avsändaren … 14:11-12 Gud gör under och tecken. Gud griper in i det verkliga livet. Tydligt och klart. Då tror man att det är ”gudarna som stigit ner” Paulsu kallas Hermes och Barnabas Zeus. Man vill offra till dom. Missar helt poängen. 

Fullgjort… 14:26. Det ligger en svårighet i att fullborda. Att fullfölja sin uppgift. Att gå hela vägen. Det är en sak att Ge visionen men utmaningen är att fullborda den. Det kräver nog målmedvetenhet. Ser man på deras resa fanns det många tillfällen att ge upp. Motstånd. Problem. Gick inte alltid av bara farten. Men dom fullgjorde uppdraget. Det är utmaningen idag. Visioner kommer, ibland väldigt ofta och många. Till och med känner somliga att deras uppgift är att ge visioner men inte vara med dom själv. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: