Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 24

Falskhet brukar aldrig leda till framgång… 24:1-9. Man trodde att falska anklagelser skulle vinna gehör. Men det genomskådades på nytt. Tänk att vuxna människor kan ge sig in i den tron.

En god strävan… 24:16 ”Därför strävar jag också själv efter att alltid ha ett gott samvete inför Gud och människor.” Den livsfilosofin är en god livsstil. Den är inte alltid så lätt om vi ska vara ärliga. Men att leva ”åt det hållet” så långt det bara är möjligt är gott. Missar vi behöver vi finna vägen tillbaka dit så snart som möjligt. Ödmjukt be om förlåtelse. 

Tänk att stå anklagad för att tro på de dödas uppståndelse… 24:21 Detta är nog svårt för oss att sätta sig in i. Visst kan man bli hånad eller kanske retad för sin tro. Att man tror på ”något så dumt ” att det finns evigt liv. Men vi behöver inte vända blicken så långt bort så är detta ett faktum även idag. Länder som menar sig ha religionsfrihet men där verkligheten säger något helt annat. Där vi i nutid ser hur människor får plikta med livet för sin tro. 

När evangeliet blir för närgånget och man inte är redo… 24:25. Tänk att man kan bli så berörd av evangeliet att det ända sättet att ”komma undan” är att man avslutar samtalet för att ta upp det en annan gång. ”Gå din väg för den här gången…” man vågar inte höra mer. 

När två år hade gått… 24:27. Felix säger att när han får tid skulle han kalla tillbaka paulus. Visst, han ville ha mutor som det ser ut. Men detta håller på i två år. 2 ÅR!! Det måste ha varit ett märklig tid för Paulus. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: