Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 25

En värdslig makt … 25:4. En värdslig makt kan vara sann i sin struktur. Där man kan skilja mellan det falska och det sanna. Ibland kan vi ha tendens att den är ”bara fel”. Bibeln uppmanar oss att be för våra ledare. Kungar mm. I vår kontext handlar det om att be för Kungen, statsministern, regering, Sveriges Riksdag, kommunledare osv. Det är där man stiftar lagar. Håller koll på domare mfl. Det är något som vi alltid behöver göra för att vårt land ska bevaras som en demokrati. 

Falska anklagelser … 25:7. Inget ovanligt att man kan framföra falska anklagelser som man inte kan vederlägga. Man kan ana att det är något som kommer att tillta mot kristna. 

Att vädja till kejsaren … 25:12 En sådan vädjan godkändes inte per automatik. Banditer och rövare kunde inte begära det tex. Men Paulus vädjan godkändes direkt. Vår Kung Jesus kan alla vädja till. Ingen blir bortmotad. 

En orsak till anklagelse är viktig … 25:27 ”Jag ser ju ingen mening med att skicka en fånge utan att ange vad han är anklagad för.” Tänk att det kan gå så långt. Man hade ingen anklagelse som var grund till att ställas inför rätta. Man letade efter något att skriva ner. ”Några säkra upplysningar kan jag inte ge när jag skriver till er….” En reflektion… Tänk vad viktigt det är att fara med sanningen. Att om man vill anklaga någon för något är det viktigt att man inte går på hörsägen. Utan att man är säker på sin sak. Annars är det bättre att backa undan.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: