Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 26

Återigen… 26:9. I vilken gång i ordningen får Paulus berätta om sin väg till tron på Jesus? Nyanserna kommer fram i dom olika berättelserna. Återigen, denna händelse är viktig att återberättas. Och den leder till att evangeliet sprids vidare ut i världen. 

Vilda raseri… 26:11. Där många skulle dömt ut paulus kallar Gud honom, mitt i sitt raseri. Kanske är det den som går hårdast åt kristendomen i din stad som kommer bli den största evangelisten. 

Ty jag har visat mig för dig för att… 26:16. I detta fall för att utse Paulus. Gud visar sig också för dig för att utse dig till något. En sådan träff, ett sådant tillfälle, är något vi alla behöver. Kanske inte sker så dramatiskt som för Paulus. Men Gud har sådana personliga möten med oss människor. För att utse och kalla. Har du haft ett sådant möte? Vad gör du med det mötet i så fall? Är du redo för ett möte likt Paulus? Ett möte där du blir utsedd? Utsänd? Det är en tid för detta. 

Till dem sänder jag dig för att du skall öppna deras ögon … 26:17 Själv blev han blind men fick sina ögon öppnade. Inte bara fysiskt. Andligt också. Paulus insåg verkligen vad Gud menade med att få öppnade ögon. Jag tänker att vi behöver få våra ögon öppnade. Men också få nåden att leda människor till att få öppnade ögon. Förståelsen för evangeliet. Öppnade ögon för Jesus själv. 

Fanns inget att anklaga honom för… 26:30-32. Men han förs till Kejsaren. Så kommer evangeliet vidare. Han får berätta på nytt om sin resa. Ibland kan man undra varför Paulus måste gå igenom allt detta. Han var troligen rätt person för att gå igenom det. Han visste hur dom skulle bemötas. Det lärda folket som han varit en del av.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: