Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 9

Sigillet … 9:2 Folket i Korint var det som bekräftade hans ämbete. För hans storhet? Snarare att han som apostel och församlingsbyggare fick se hur församlingen växte. Så folket blev vittnesbördet och frukten.

Rätt till lön? … 9:3ff Paulus för ett resonemang om att den som tjänar Gud och församlingen har också rätt till någon form av lön. Det hindrar inte att fundera kring att en förkunnare kan tjäna fritt men inkomsten kommer från annat håll. Men han understryker att en pastor (i vår kontext) har rätt till en skälig lön. Ä n d å tar han inte ut den rätten. Tydligt blir det i vers 14 ”Så har också Herren befallt att den som predikar skall leva av evangeliet”. 

Betrodd som förvaltare av evangeliet … 9:17 Fantastisk uppgift och förtroende. 

Poäng i oberoende … 9:19 Det är viktigt att som förkunnare stå fri. Det får inte finnas någonting som kan ses och uppfattas som att vara ”köpt”. Ordet måste predikas fritt. 

För alla har jag blivit allt … 9:22 Handlar om att komma nära den man predikar för. På samma nivå och aldrig förmer än någon. 

Spring för att vinna … 9:24 Paulus jämför med sporten. Att satsa allt för att vinna första priset. Underkasta sig träning och förberedelse. 

Målet i sikte … 9:26 Målet i sikte med inställning att ”träna” för att själv inte komma till korta. Det är målmedvetenhet. Det är verkligen rannsakande. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: