Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 10

Dricka ur en andlig klippa … 10:4 När Israels folk vandrande mot Kaanans land fick dom vatten ur klippan. En fin förebild på Jesus Kristus som klippan ovh vattnet som Andens flöde. Ur denna klippa får vi dricka andligt vatten/Anden. Något som berikar vår andliga människa.

Inte fresta Jesus… 10:9 En tankeställare….. Hur frestar vi honom? Hur utmanar vi honom? Är det vårt sätt att leva och handla? Ja, visst skulle det kunna var det.

Bereda en utväg … 10:13 En underbar omsorgsfull beskrivning som Folkbibeln 1998 har fått en bra över sättning på. Folkbibeln -15 skriver ”Samtidigt med frestelsen kommer han också ge en utväg, så att ni kan härda ut” Älskar detta. Han ger dig en väg igenom och ut ur den tid av prövning. Det är stort. Kanske du inte ser ljuset i tunneln men den kommer och kommer bli större och större. 

Nattvardens storhet i andlig gemenskap … 10:16ff Gemenskap med Gud och Jesus och Anden men också med varandra i Kristi kropp, den andliga gemenskapen.

Vi kan inte stå på båda sidorna … 10:21 Vi kan inte ha både Gud och mammon, inte det goda och det onda. Vi måste välja väg.

Allt är tillåtet men allt bygger inte upp … 10:23 Att leva med det som bygger upp och välsignar. Att välja bort det som visserligen är tillåtet men inte ger ditt liv välsignelse. Att inte söka sitt eget bästa i första hand är utmanande i en tid som denna. 

Att leva till Guds ära … 10:31 Låt det sjunka in ett tag. Hur påverkar det oss?

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: