Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 11

Manligt och kvinnligt … 11:1ff Denna fråga tror jag vi har passerat genom tiden. Att man och kvinna är varandra jämbördiga är för mig det mest naturliga. Att respektera varandra. Att vara till för varandra. Något vi idag ser som det mest naturliga. När man ser 11:11 blir det tydligt…. ”Men i Herren är det så at kvinnan inte är till utan mannen eller mannen utan kvinnan”. Allt kommer från Gud. 

Sammankomster … 11:17ff Denna del inleds med att deras sammankomster var till mer skada än nytta. Oj, vilken situation. Det uppmanar oss till att ha värdiga sammankomster.

Nattvardsfirande… 11:23 ”Jag har själv tagit emot” detta var något som Jesus instiftade och ville att vi skulle fortsätta med. På direkt uppmaning från Jesus gör vi detta. En direkt bild på Jesus på korset och försoningen. Det är vår förkunnelse. Det är vår minnesakt. Det är vårt hopp om en försoning som leder till himmelens värld. 

På ett värdigt sätt… 11:28 Denna prövnings utgång är att vi skall pröva oss till att kunna delta. Inte att utestänga oss. Inse behov av rening och be om det. För att försonas och kunna delta. Denna måltid är inte för att bli fysiskt mätt. Det är en andlig måltid för att minnas Jesu försoning. Att bekänna sig till Jesus. Det är stort.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: