Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 13

Kärlekens väg är överlägsen  12:31 Den överträffar alla andra vägar. Hela detta kapitel är en förklaring till detta. Den visa på kraften i kärleken. Hur Kärleken överser men också förlåter. Man kan bara utropa mer kärlek till folket och hela världen. 

Ekande brons … 13:1ff Om vi saknar kärlek mellan varandra är vi som ekande brons och skrällande cymbal. Vi är ingenting utan kärleken. [ I N G E N T I N G ]

Kärleken är … 13:4 Ja, vad är kärleken? Tålig, mild, avundas inte, skryter inte, inte uppblåst, uppför sig inte illa, söker inte sitt, brusar inte upp, tillräknar inte det onda, gläder sig inte i orättfärdigheten utan gläder sig i sanningen, fördrar allting, tror allting och hoppas och uthärdar allting. Om man landar i allt detta – vilken underbar väg det kommer att bli. Relationer är bara goda relationer. Världen skulle se så mycket bättre ut.

Kärleken upphör aldrig … 13:8ff. Mycket kommer förgås men inte kärleken. Värt att fundera på en stund. 

Nu består … 13:13 Nu består tron hoppet och kärleken, men störts är kärleken. Gott att se att tron kommer bestå. Likaså hoppet. Väl värt att påminna om. Men länge leve kärleken. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: