Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 5

Vår kropps brist men en ny är på väg … 5:1ff. Vid har i detta liv en kropp. När vi kommer till himlen får vi en ny kropp, en ny skapelse. Vå bristfällig kropp kan inte fungera i den heliga miljö evigheten är. Vet inte om du ofta går och längtar till himlen.  Men 

Att leva i tro utan att se … 5:6,7. Vi kan vara vid gott mod. Vi vet vart vi har i sikte. Det hjälper oss i nuet. Vårt hopp om en ny tid bär oss. Vi tror det vi inte nu ser. Men i tro ser vi det. Detta hopp hjälper oss att följa Jesus och vara honom till behag. Att leva i sanningen. 

Vi får skörda vårt livs frukt… 5:10 En rannsakande vers. Vårt liv ger en frukt. Vare sig vi lever på ett gott eller ont sätt. Vi får skörda det vi sår i vårt liv. 

Vad driver dig? … 5:14 Kristi kärlek driver oss, skriver Paulus. När vi verkligen förstår, eller den förlåtelse vi fått bli starkt påmind om i våra liv så får vi denna drivkraft.

Ny skapelse … 5:17 Funderar lite på hur denna nya skapelse gör sig påmind om i vardagen. . Men den är en förutsättning för att det nya livet i himlen ska kunna bli ett faktum. 

Försoningens tjänst … 5:18. Ett intressant sätt att förklara vårt uppdrag. Jesus är den som ger försoningen. Men vi kan få vara i försoningens tjänst. Vilket uppdrag!! Vad gör du av det uppdraget? Hur gör du? Vad har du varit med om i det uppdraget?

Att inte tillräknas sin skuld … 5:19ff Detta är det största i frälsningen. Hade det inte blivit möjligt att det varit ute med oss. Han gjorde det för oss.

Lår försona er med Gud … 5:20 En tydlig uppmaning. Lever du i oförsonlighet? Låt dig försona dig med den som du har något otalt med. Gud eller en annan människa. Det är det viktigaste du kan göra. 

I vårt ställe … 5:21 Betänk detta. I  [ V Å R T ]ställe. Ditt och mitt ställe.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: