Vårkänslor

I helgen var det vårdagjämningen. Nu går det tydligt åt det ljusare hållet. Visst har vi sett det redan. Men nu blir dagarna längre än nätterna.

Snart ställer vi om klockorna igen. Det som kallas sommartid kommer nu. Det gör ju inte saken sämre. Det är verkligen vår på gång.

Cyklade förbi en person som klippte ris för att ta in. Ris som hade knoppar. Är inte det vårkänslor så vet inte jag vad som är det.

Att till detta sitta på sin balkong och äta jordgubbar och glass toppar allt detta


Vårkänslor


Vårkänslor gör något med oss människor. Så många som satt ute på gården och solade och småpratade. Vintern gör att vi blir lite av musslor och inte möter varandra som grannar så mycket. Så kommer våren. Vi kommer ut våra lägenheter och hus. Börjar småpratat över staketet. Vi ser varandra. Blicken är hoppfull.

Det är den ringa begynnelsen på något sätt och det ska blomma ut något nytt.

Tänker på ett bibelord …

”Tänk inte på det som har hänt, bry er inte om det som förr har varit. Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag skall göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.” ‭‭Jesaja‬ ‭43:18-19‬ ‭SFB98‬‬

Det är något stort. Jag tänker att det är inte bara det nya i våren som händer nu. I ditt liv finns det en ny tid. Något nytt börjar knoppa sig. Märker du det? Om inte…. Be Gud att visa det tydligt för dig.


Något nytt är på gång!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: