Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 7

Fullborda vår helgelse … 7:1 Vi har behov att leva i helgelse varje dag. Helgelse är den process där man som kristen skiljer sig mer och mer från det världsliga och istället viger sig åt det heliga. I världen men inte av världen skulle man kunna beskriva det också. Synonymer till helgelseärförnyelse i Kristus, överlåtelse åt Gud, rättfärdiggörelse. Alltså vi viger oss till ett andligt liv och låter det förnya och rena våra liv. 

Jag har fått tröst … 7:4. Paulus hade mött mycket som skulle kunna sänka honom helt. Men hos korintierna hade han fått tröst och glädje. En viktig handling till dom som vi möter som möter svårigheter.

Gud tröstar de modlösa … 7:6. Vilken omsorg. Det är till honom vi vänder oss när vi tappar modet. 

Sann ånger … 7:10. En vilja att följa Jesus leder oss till att leva i sanningen. Att bli bedrövad leder till något gott. När vi känner behov av att söka oss till Gud för rening, stöd, upprättelse men också hjälpa att hålla oss på vägen. Man kan jämföra det med samvete som leder oss till olika handlingar för att ställa saker och ting tillrätta. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: