Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 1

I begynnelsen … 1:1ff. Jesus – alltings början och fulländning. Jesus föddes till den jord men han var ifrån begynnelsen. Inte konstigt att hans perspektiv är lite mer än vårt.  

Ljuset kan inte övervinnas … 1:5. Gå in i ett mörkt rum. Tänd ett litet ljus och du upptäcker hur stort detta ljus är. Var en gån nere i Sala silvergruva. Där släckte man ljuset för en stund. Det var verkligen svart. Men detta mörker måste ge vika för det minsta av alla ljusstrimmor. 

Johannes Döparen … 1:6ff. Han visste om sitt uppdrag, hur långt det räckte, vad dess uppdrag gick ut på. Syftet och sin del i det. Vet du om vilket uppdrag du fått? Vilket syfte det har och hur långt det sträcker sig?

Men åt alla … 1:12. Åt alla. Den som tror på Jesus får rätten till att bli Guds barn.

Fått nåd … 1:16. Du har fått nåd genom Jesus Kristus. Nåd och åter nåd. Jag tänker att det är just så det är. Vi behöver Nåd och åter nåd. Många gånger. Även omvik inte syndar på nåden faller vi ibland. Och behöver återigen nåd.  

Att vara en röst likt Johannes Döparen … 1:23,29. Att få bana väg för Jesus in i människors liv. ”Se Guds Lamm som tar bort världens synd.”

Jesus behövde det vi behöver … 1:32ff. Jesus behövde Dopet. Jesus behövde Andens dop. Han visade vägen. Att följa Jesus innebär också att ta emot dessa gåvor i våra liv. 

Följ mig … 1:43. Det är inte bara Filippus som får den uppmaningen. Vi får samma uppmaning. Vill du följa Jesus? I så fall har du just börjat ett spännande äventyr. 

Kan något gott komma från Nasaret? … 1:46. Ja visst kan det göra det. Kom och se!

Jag såg dig när du … 1:48. Jesus såg Natanael när han satt under trädet. Det visste inte Natanael om. Jag tänker att precis så är det. Du är sedd. Om du så sitter under ett träd eller i dit kök. Du är sedd!!

Änglars riktning … 1:51. Observera att dom gick först upp och sen ner. Dom fanns redan på jorden alltså. Jämför man det med Jakobs stege skedde det på samma sätt. Änglar har sitt utgångsläge från jorden alltså…..

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Ett svar till “Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 1”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: