Läs med mig – Johannesevangeliet Kapitel 5

Betesda … 5:1ff. Detta var en damm som en ängel rörde upp vattnet i. Då kunde man doppa sig i vattnet och bli frisk. Men den mannen Jesus möter kunde i ta sig ner i vattnet. Andra kom alltid före honom liksom. Jesus ser honom. En fantastisk fråga han får. ”Vill du bli frisk?”

Han hade ingen som hjälpte honom ner i vattnet. Tänker på mannen på båren som fyra män bar. Ibland behöver någon hjälpa någon till Jesus. Kanske blir det du i morgon. 

Jesus gör det Fadern gör … 5:19,30. Så kraftfull men ändå så ödmjuk. Jesus förstår kopplingen mellan honom och Gud. Att inte söka sin egen vilja är stort.

Tror på den som sänt honom … 5:24. Den som hör Jesus och tro på den som sänt honom – kopplingen är viktig – den har evigt liv. 

Uppstå från det döda … 5:28ff. Jesus talar om det omkomma skall. Vid uppståndelsens morgon. 

Läser i bibeln men vill inte ha del av livet som den vill ge … 5:39. Allt för ofta vill vara sökare men inte finna. Man menar att olika tider är den sökandes tid. Men genom tiderna har jag också sett att somlig vill inte finna. Det är mest inne att söka. Vill du ha livet du läser om?

Jesus hänvisar till Mose … 5:46. Gamla testamentet är inte bara en historiebeskrivning. Jesus finns att finna även där genom profetord och händelser som är förebilder på Jesus som skulle komma. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: