Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 6

 Men Jesus gick upp på berget … 6:2 Han såg över allt folket. Utmanade Lärjungarna med uppmaning att skaffa mat till alla.

Här är en pojke … 6:9 Pojken hade 5 bröd och 2 fiskar. Skulle inte räcka till alla. Ändå för man fram pojken till Jesus. Någonstans fanns kanske en begynnande tro att det skulle vara möjligt. ”Men vad förslår det …” En bra tankeställare till oss idag. Den ”minste” kan bli till rik välsignelse. 

Det fanns gott om gräs … 6:10. Det fanns tillräckligt med plats att slå sig ner på. Eller vad säger just detta dig?

Jesus välsignar maten … 6:11,13. Av det lilla blev det mer än nog. Vilket matunder. 

Drog sig undan … 6:15. Flera gånger kan vi läsa om att Jesus drog sig undan. Av olika orsaker. Kanske kan det vara en liten vink om att vi behöver ibland dr oss undan. För reflektion. Kanske också för lite vila.

Jesus kom gående på sjön … 6:16ff. Låt denna bild tala. Jesus går på vågorna. Koppla det gärna till när Petrus också gick på vattnet….

Jag är livets bröd … 6:35. Vi tänker ofta på att vår fysiska hunger behöver bli mättad. Men det finns också en andlig hunger. Den mättas med det eviga brödet – Jesus Kristus. Han är också den som släcker den andliga törsten. 

Inte visas bort … 6:37. Den som tror på Jesus visas aldrig bort av honom. 

Evigt liv … 6:51 mfl. Jesus ger evigt liv. Johannes återger så många tillfällen där detta är huvudbudskapet. Som att stryka under det igen och igen och igen.

Jesus kom gående på sjön … 6:16ff. Låt denna bild tala. Jesus går på vågorna. Koppla det gärna till när Petrus också gick på vattnet…. Den som inte tar emot och äter hans bröd har inte evigt liv. Tydligt och klart. 

Man lämnade Jesus … 6:66, 68. Det blev för närgånget. För avgörande. Kanske för somliga för svårt att ta in. Man lämnade Jesus. Lärjungarna fick frågan hur dom vill ha det. Deras svar blev tydligt: ”Herre, till vem skulle vi gå? Du har det eviga livets ord, och vi tror och förstår att du är Guds Helige.”

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: