Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 7

I det tysta … 7:12. Å ena sidan var Jesus något man hatade. Å andra sidan var han någon som man var nyfiken på. Man pratade om honom i det tysta. För i det offentliga rummet var det inte rumsrent att prata om honom. Man hade olika åsikter om honom. 

Man förundrade sig över hans visdom … 7:15. Jesus hade som alla andra pojkar gått i skolan. Men han hade en djupare förståelse helt klart. Men hur var det möjligt tänkte man. Fast hans vishet hade man svårt att tro att han verkligen var den han sa sig vara. 

Sänd av Gud … 7:28ff. Det var provocerande av Jesus att påstå att han utgick från Fadern – Gud. Det var, enligt dom, hädelse. Man ville döda men kunde det inte. För Hans tid var inte kommen än.

Ur vårt inre … 7:37ff. Detta är nyckeln till ett livsflöde i vårt andliga liv. Ur vårt inre skall det flöda fram. Som ett källsprång. Har du sett en källa ute i skogen tex eller på fjället? Då vet du hur vatten bubblar upp ur marken. Som från ingenstans. Friskt och klart. Släcker törsten så gott. Detta andliga liv skall bubbla fram inom oss, ur vårt inre. För anden skapar detta källsprång. 

Aldrig har någon talat som han … 7:45.  Man kunde inte gripa honom för man blev själv gripen av honom. Blev berörd och tagen av hans sätt att tala men främst av hans budskap. Det hindrade dom att gripa Jesus. Han talade på ett hjärtevinnande sätt.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: