Om jag fick bestämma . . .

2017 skrev jag under samma rubrik några tankar. Blev påmind om det igen. Nu är det ju helt klart så att det är inte mycket jag får bestämma över. Speciellt om man jämför med allt som bestäms överallt. Men tänk om…

I denna värld finns det en del att önska. Kriget i Ukraina tex. Om jag fick bestämma skulle det avslutas på direkten. Den som förstört ett hus med bomber skulle få återställa det direkt.

Det finns en sång jag sjöng när jag var liten.

Om jag fick bestämma då skulle ingen bråka då skulle ingen kivas och alltid vara sams om jag fick bestämma ……

Då kommer himlen till jorden tra lalalalala då kommer himlen till jorden tralalalalala då skulle barnen leka och alltid vara sams

I så många sammanhang skulle himlen behöva bli mer synlig. Mer påtagligt närvarande. För jag tror faktiskt att det skulle göra skillnad.

Just nu befinner jag mig i Tartu i Estland. Namnet på denna stad betyder goda tankar. Man menar att ju närmare man kommer staden desto mer goda tankar tänker man. Vet inte om det verkligen är så. Men kanske.

Min fundering blir…. Att så borde bli fallet ju mer mer himlen blir synlig på jord. Ju mer himlen gör sig påmind i världen och i våra liv borde den påverka oss till goda tankar. Och där goda tankar dominerar desto mindre dåligt sker. Då skulle vi vara mer sams på jorden tänker jag.

Jag avslutade den bloggen så här:

En sak vi kan bestämma oss för är hur vi själva är. Vårt sätt att vara. Hur vi vill påverka andra. Så kanske vi kan först vända frågan mot oss själva. Ska något ändras kanske det just måste börja hos oss själva. Ska miljön räddas är det i vår inställning det måste starta. Ska det bli en god atmosfär så bestämmer vi själva att skapa den.

Mmmm kanske det ändå ligger något i det. Att ska dom goda tankarna få dominera kanske måste börja hos oss själva. Dom kommer smitta av sig. Att leta efter det goda och låta det få dominera är inte så fel. Pröva får du se hur det då blir.

Ska vi bestämma oss för att idag tänker vi bara goda tankar? Blir det svårt? Ja, det kan bli så. Varje gång en dålig tanke bryter sig in bestämmer vi oss för att försöka mota bort den med en god tanke. Okej? Vi försöker i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: