På väg hem….

Att vara på resande fot är ju inte alls så dumt ibland. Att möta gamla och nya vänner är också väldigt trevligt. Att få byta miljö kan göra underverk. Upptäcka nya saker och göra nya upplevelser göra livet rikare. Nya kontakter inför framtiden skapar nya möjligheter och framtidstro. Såååå …

Dom sista dagarna har jag haft den förmånen att få möta mina gamla vänner i Estland och Tartu. Friend To Friend eller Sõbralt Sõbrale (som organisationen heter på estniska) har goda samtal förts inför kommande biståndssamarbete.

Men ….

Borta bra men hemma bäst

Denna dag är resdag hem. En dag att smälta intrycken. En dag av bearbetning av vad som sagts och gjorts. Sådana dagar behövs. Kanske vi är lite för snabba att avsluta något och direkt gå in i något nytt.

Somliga menar att man behöver ställtid. En tid före ett möte tex för att förbereda. Jag menar att man behöver lika mycket en tid efter med reflektion, återhämtning med tid för eftertanke. För hur ska man annars kunna ta tillvara det man upplevt?

Ordspråket säger att den som gapar efter mycket mister lätt hela stycket. Och kanske det det just så det blir när man glömmer eller stressar över reflektionstiden.

I natt får jag sova i min egen säng. Och även om jag får bädda sängen själv i morgon bitti så är det helt okej. För…

Borta bra men hemma bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: