Läs med mig – Lukas Evangelium Kapitel 13

Omvändelsens skärpa … 13:3. Hur förmedlar man det budskapet i en tid som denna? Vi är oerhört beroende av Anden som förklarar detta inifrån hos var och en. 

Kan(ske) … 13:8. Att gräva ett år till står för att gör det än mer och djupare. Inte den snabba filen på vägen direkt. Gräv, det inte bara KanSke sker. Det Kan Ske. 

Gud kan och får göra gott … 13:1. ….alla dagar i veckan!!

Senapskornet … 13:18ff. Jag tror att dom flesta av oss har en så stor tro som ett liiiiiitet senapskorn. Många har också klart större tro än så. Läs denna. Låt dessa verser landa hos dig en stund…

Guds Rike … 13:20ff. Guds rike får genomsyra hela vårt liv. 

En smal väg … 13:22ff. Varför en smal väg? Den kräver mer uppmärksamhet, har större utmaningar, kräver beslut på djupet. Den breda är bara att köra på. Nålsögat visar på att det blir helt enkelt omöjligt på egen hand. Jesus är den som gör passagen genom nålsögat möjligt. Bara han. 

Övergiven … 13:35. Detta är närgånget. Jesus kan lämna området för en tid för att låta var och en förstå vad det innebär. Kärnbibeln skriver så här: ”Se, nu står ert hus övergivet (tömt på sina egna resurser)[utan Guds beskydd]…. Ger en vidare beskrivning på den versen.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: